Aspergesalade met venkel, avocado en bleekselderij

Aspergesalade met venkel, avocado en bleekselderij

We genieten nog even van het witte goud zolang het kan. Dit lunchgerecht is lekker simpel èn supergezond. Ben je overdag niet in de gelegenheid om te koken? Geen probleem! Deze aspergesalade is prima thuis voor te bereiden en ook heerlijk om koud te eten!

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gr asperges
  • 1 grote avocado
  • 1 venkelknol
  • 4 stengels bleekselderij
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper, zout

Bereidingswijze

Maak de asperges als volgt schoon: Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af (het droge, houterige deel) en schil vervolgens de asperges met een dunschiller. Tip: leg de asperges op een snijplank, houd vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant. Bewaar de geschilde asperges in een vochtige doek totdat ze de pan in gaan. Nog een (misschien wel betere) tip: koop verse geschilde asperges.

Doe de asperges in een pan met ruim water en een snufje zout en kook – afhankelijk van de dikte van de stelen èn van persoonlijke voorkeur – in zo’n 5 tot 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn de asperges klaar.

Snijd de avocado in blokken, was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Maak de venkel goed schoon en schaaf er vervolgens plakken van met een kaasschaaf. Mix alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Verdeel over 2 borden, maal er flink wat verse peper (en eventueel naar smaak wat zout) overheen en klaar is je gerecht.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts