Zo kom je gezond en fit de herfst door

Zo kom je gezond en fit de herfst door

Het school- en werkleven is alweer eventjes begonnen. Met de zomervakantie nog in ons achterhoofd, moeten we weer een paar uur eerder opstaan en de zon maakt langzaam weer plaats voor donkere wolken. Veel Nederlanders voelen zich in de donkere en koude maanden moe en minder energiek. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig!

Wij geven je een aantal tips om gezond, vrolijk én fit van het najaar te kunnen genieten.

Zorg voor voldoende vitamine D

We ervaren allemaal dat zonlicht een positief effect heeft op ons humeur. Op een zonnige dag voelen we ons vaak meer ontspannen en vrolijker. Dit heeft onder andere te maken met de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine kan het lichaam zelf in de huid aanmaken onder invloed van zonlicht en het heeft vele functies.

Als je een 15 tot 30 minuten buiten in de zon komt en gezond en gevarieerd eet, met in ieder geval halvarine of margarine, vloeibaar bak- en braadvet en vette vis zoals haring, zalm en makreel, is het niet nodig om vitamine D bij te slikken.

Als je denkt dat je een tekort hebt, kun je ook een supplement gebruiken. Je kunt vitamine D-supplementen kopen in de vorm van druppels, capsules of tabletten bij de apotheek of drogist.

Ga vaker naar buiten

Met een kleedje en een goede serie op de bank liggen, is natuurlijk héél verleidelijk. Toch is het belangrijk om voor de juiste balans tussen in- en ontspanning te zoeken. Voldoende bewegen geeft namelijk energie.

Probeer in ieder geval vijf dagen per week dertig minuten te bewegen. Maak een wandeling in het bos, of sport in de frisse lucht.

Eet groente en fruit uit het seizoen

Luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en vul je winkelmandje zoveel mogelijk met groenten en fruit uit het seizoen. Typische groenten die je nu overal kan kopen voor een aantrekkelijke prijs zijn:

  • Pompoenen
  • Paddenstoelen
  • Boerenkool
  • Stoofpeertjes
  • Pastinaak
  • Knolselderij

Veel van de herfstgroenten, zoals pastinaak en knolselderij, zijn 'vergeten groenten', maar superlekker!

Pak voldoende (nacht)rust

Dat je bed in de herfst extra lekker ligt, is niet zo gek. We zien minder daglicht, het is eerder donker én de dagen zijn korter. Dat zorgt er allemaal voor dat je meer tijd nodig hebt om uit te rusten. Gun jezelf dan ook voldoende nachtrust.

Leer gezonde gewoontes aan met Momentum

Momentum is een effectief programma waarmee je op gezonde wijze gewicht verliest en nog belangrijker: leert om je streefgewicht te behouden. Het Momentum Lifestyle Programma is een totaalpakket met een 3-fasenplan, lekkere recepten, dieetoverzicht, boodschappenlijstje en 100% natuurlijke voedingssupplementen die je helpen bij het afslanken.

Daarnaast ontvang je elke dag een mailtje met info, tips en recepten en heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen per mail en krijg je toegang tot de besloten facebookgroep.

Profiteer nu: 20% korting op álle Momentum-producten van 1 t/m 14 oktober 2022

Wanneer je het Momentum Lifestyleprogramma tussen 01-10-2022 en 14-10-2022 bestelt, ontvang je €36,- korting met de kortingscode: SLANKNAJAAR. 

Ook ontvang je met dezelfde kortingscode 20% korting op alle losse supplementen: Multi Vita, Carnitine, Magnesium, Q10 én Antioxidant!

De code kun je in de check-out-fase toevoegen.


Oudere posts Nieuwe posts