Vermijd deze producten als je wilt afvallen!

Wat kun je beter niet eten om af te vallen?

Afvallen is voor veel mensen een uitdaging, en het kan soms moeilijk zijn om te weten wat je wel en niet moet eten. Het is wat ons betreft belangrijk om te onthouden dat gezond afvallen gaat om het maken van duurzame veranderingen in je eetgewoonten. Een belangrijke stap in de goede richting is om te weten welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden als je op een gezonde manier wilt afvallen.

Hier zijn enkele voedingsmiddelen die je beter kunt laten staan:

 1. Bewerkte voedingsmiddelen: Bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan toegevoegde suikers, verzadigde vetten en kunstmatige ingrediënten. Ze bevatten vaak weinig voedingsstoffen en kunnen leiden tot overeten. Vermijd voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, frisdrank, fastfood en kant-en-klaarmaaltijden.
 2. Suikerhoudende dranken: Frisdrank, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en hebben weinig voedingswaarde. Bovendien kunnen ze je bloedsuikerspiegel snel laten stijgen en daarna weer laten crashen, wat kan leiden tot meer hongergevoel. Kies liever voor water, thee zonder suiker, of zelfgemaakte smoothies met vers fruit.
 3. Geraffineerde koolhydraten: Voedingsmiddelen gemaakt van witte bloem, zoals wit brood, witte rijst en pasta, hebben weinig voedingswaarde en kunnen je bloedsuikerspiegel snel laten stijgen. Kies in plaats daarvan voor volkorenproducten zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta, die meer vezels en voedingsstoffen bevatten.
 4. Alcohol: Alcoholische dranken kunnen ook veel calorieën bevatten, vooral cocktails en mixdrankjes met toegevoegde suikers. Daarnaast kan alcohol invloed hebben op je remmingen, waardoor je misschien meer gaat eten dan je van plan was. Beperk je alcoholconsumptie en kies liever voor water of thee als dorstlesser.
 5. Vette snacks en gefrituurd voedsel: Chips, gefrituurde snacks en gefrituurd voedsel zijn vaak rijk aan verzadigde vetten en calorieën. Ze kunnen je dieet snel uit balans brengen en je gewichtsverlies belemmeren.
 6. Vetarme snacks: Vetarme snacks worden vaak als een gezonde keuze beschouwd, maar vaak worden ze gecompenseerd met extra suikers en andere ongezonde toevoegingen om de smaak te verbeteren. Check daarom altijd het etiket. Kies liever voor snacks die van nature gezond zijn, zoals fruit, noten of groenten.
 7. Zoete snacks en gebak: Koekjes, gebak, taart en snoep bevatten meestal veel suiker en verzadigde vetten. Het zijn lekkere traktaties, maar ze kunnen een aanzienlijke hoeveelheid calorieën toevoegen aan je dagelijkse inname. Beperk deze zoete snacks en geniet er af en toe bewust van.
 8. Light-producten: Light-producten bevatten vaak minder vet en calorieën dan hun reguliere tegenhangers, maar dit betekent niet altijd dat ze gezonder zijn. Ze kunnen kunstmatige zoetstoffen bevatten die je metabolisme kunnen verstoren en je hunkering naar zoetigheid kunnen vergroten. 
 9. Granola en mueslirepen: Granola- en mueslirepen worden vaak als gezonde snacks beschouwd, maar veel van deze repen bevatten veel toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Lees altijd het etiket om de voedingswaarde te controleren en kies indien mogelijk voor zelfgemaakte versies met natuurlijke ingrediënten.
 10. Gepaneerde vis of kip: Vis en kip zijn gezonde eiwitbronnen, maar gepaneerde varianten kunnen veel extra calorieën en verzadigde vetten bevatten. Kies in plaats daarvan voor gegrilde, gebakken of gestoomde vis en kip zonder de paneerlaag.
 11. Sportdranken: Sportdranken worden vaak geassocieerd met lichaamsbeweging en fitness, maar ze kunnen ook veel toegevoegde suikers bevatten. Tenzij je ze echt nodig hebt voor intensieve fysieke activiteit, is water nog steeds de beste keuze om gehydrateerd te blijven.
 12. Gedroogd fruit: Gedroogd fruit kan een gezonde snack lijken, maar het bevat geconcentreerde suikers en kan veel calorieën bevatten als je er te veel van eet. Beperk je porties en kies in plaats daarvan voor vers fruit, dat meer water en vezels bevat.

Het vermijden van deze minder voor de hand liggende voedingsmiddelen kan je helpen bij het afvallen en bij het behouden van een gezonde levensstijl. Het draait allemaal om bewuste keuzes maken en te streven naar een gebalanceerd dieet dat rijk is aan voedzame ingrediënten.

Vergeet niet dat afvallen niet alleen gaat om wat je eet, maar ook om regelmatige lichaamsbeweging en het vinden van een gezonde balans die voor jou werkt. 

Ontdek het Momentum Lifestyle Programma

Momentum is een effectief programma waarmee je op gezonde wijze gewicht verliest en misschien nog wel belangrijker: leert om je streefgewicht te behouden. Het Momentum Lifestyle Programma is een totaalpakket met een 3-fasenplan, dieetoverzicht, boodschappenlijstjes en 100% natuurlijke voedingssupplementen die je helpen bij het afslanken. 


Oudere posts Nieuwe posts