Danuta Stuyver over voeding & gezondheid

Danuta Stuyver over voeding & gezondheid

Wat is biologisch? Waarom is roomboter beter dan margarine? Zijn brood en melk echt ongezond? En hoe zit het nou met superfoods? Er wordt veel gezegd en geschreven over voeding en gezondheid, met evenzoveel tegenstrijdige visies. Hoe selecteer je uit die stortvloed aan informatie de feiten waar je echt wat mee kan?

"Vind balans in je eetpatroon en je hoeft nooit meer op dieet!"

Via deze blog help ik je wegwijs maken in die informatie-overvloed. Ik ga voor je zeven, selecteren en uitleggen in normale mensentaal. Ik selecteer de krenten uit de spreekwoordelijke crap en vul ze aan met mijn eigen inzichten en ideeën. Altijd onderbouwd met feiten. Eerlijke informatie kortom, met praktische tips, makkelijke weetjes én recepten. Want het moet wel leuk blijven!

Wie ben ik?

Mijn naam is Danuta Stuyver, ik ben 33 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben samen met mijn zusje Danka opgegroeid in een klein Twents dorp waar mijn ouders een praktijk aan huis hadden in een omgebouwde boerderij. Deze praktijk was een begrip in de omgeving én ver daarbuiten. Je kon er terecht voor fysio- en manuele therapie maar ook voor bijna alle denkbare alternatieve geneeswijzen. Was je in het reguliere traject uitbehandeld, dan wist mijn vader Jos Stuyver je vaak toch te helpen door te kijken naar de daadwerkelijke bron van het probleem. Met áltijd een sleutelrol  voor voeding en gezonde nutriënten. Een voedingssupplementenlijn kon niet uitblijven en in 2003 is daar het Momentum lifestyle programma aan toegevoegd.

Met de paplepel...

De omgebouwde boerderij op het Twentse platteland was precies zoals je het je voorstelt: kippen op het erf,
Danuta Stuyver in haar jonge jaren met haar familie op de Twentse boerderijgroentetuin ter grote van een gemiddeld Amsterdams appartement en een boomgaard met fruitbomen. Een heerlijke jeugd met veel buiten spelen en biologisch eten was voor mij gewoon eten. Geen margarine op tafel, wél roomboter en de kaas kwam van de gras-gevoede koeien van de buurman. Vanzelfsprekend vond ik het. Ik was een jaar of 17 toen ik mij echt ging interesseren voor voeding en gezondheid. Vele boeken van mijn vader heb ik verslonden. Na mijn studie in Groningen ben ik in Amsterdam gaan wonen, waar ik mijn eigen PR bureau ben gestart met een focus op de gezondheidsbranche. Mijn vader verkocht het Momentum programma intussen in heel Nederland en vier jaar geleden vroeg hij mij om voor hem te komen werken. Inmiddels run ik het bedrijf samen met mijn vriend Sander Zwart.

Bietensap of bitterballen?

Nu moet je niet denken dat ik een extreme voedselprediker ben. Je vindt mij ook regelmatig aan de bar. Want genieten van een wijntje en bitterballen op z’n tijd, hoort bij het leven. Zo zie ik het althans. De maatschappij is er niet op gericht om jou (en eventueel je kinderen) te allen tijde te voorzien van gestoomde bladgroenten, quinoa-pannenkoeken, amandelmelk shakes en bietensap. Begrijp mij niet verkeerd; ik vind dergelijke recepten fantastisch. Maar af en toe een gewone boterham met hagelslag kan echt geen kwaad. Zo was het in mijn jeugd ook en ik denk dat dat ongedwongene ervoor heeft gezorgd dat ik een probleemloze eter ben geworden én nooit moeite heb gehad met mijn gewicht. Mijn visie: wanneer je een balans vindt in je eetpatroon, hoef je nooit op dieet.

Meer  weten?

In de tussentijd heb ik verschillende opleidingen gevolgd, zoals medische basisvakken en een cursus orthomoleculaire voedingsleer. Ik leer elke dag bij en wil deze kennis graag met jou delen. Maar alles dus met een gezonde korrel (Keltisch) zout ;-). Hou deze blog in de gaten, ik hoop dat je er wat aan hebt en mocht je opmerkingen of vragen hebben; dan kun je hieronder een reactie achterlaten of via  facebook.

Liefs & Gezondheid,

Liefs Danuta


Oudere posts Nieuwe posts